حسابداری تحت وب چیست ؟

این نرم افزار  نوع خاصی از نرم افزارهای کلاینت و سرور هستند که روش طراحی و توسعه آنها نسبت به نرم افزارهای ویندوزی مدرن تر و توانا تر است، نرم افزار تحت وب روی کامپیوتر کلاینت نصب نمی شود و کاربر با استفاده از Browser  های مرسوم مانند (گوگل کروم ، فایرفاکس ، اپرا ، اکسپلورر ) به آن دسترسی پیدا می کنند و از یک هسته پایدار بهره می برند و با تغییر در عملکرد یا آپدیت برای همه کاربران در سطح شبکه جهانی اینترنت تغییر می کند .

سرعت دسترسی به نرم افزار تحت وب یا web based از سرعت و عملکرد بسیار بهتر و مطلوب تری برخوردار است و می تواند با استفاده از موبایل، تبلت و لپ تاپ و هر دستگاهی که اجازه باز کردن صفحات اینترنتی را می دهند مانند تلویزیون های هوشمند از قابلیت های آن بهرمند شد  .

طراحی و تنوع در روش های طراحی در اینگونه نرم افزارهای بسیار متنوع و مدرن است تا جایی که شرکت های بزرگ نرم افزاری مانند گوگل راه حل هایی برای بهبود بخش UI  وب اپلیکیشن ها یا نرم افزارهای تحت وب ارائه کرده اند که در نسخه های Windows Form  دیده نمی شود.

یک پایگاه داده برای همه کاربران از دیگر ویژگی های تحت وب بودن است همه عملیات از قبیل عضویت، تراکنش های مالی، سفارشات، رزروها در یک جا قرار می گیرند و این مهم موجب حذف پراکندگی و تکرار اطلاعات می شود. از سویی پشتیبان گیری از این پایگاه داده به سادگی قابل انجام خواهد بود.

یکپارچه بودن و دسترسی در هر زمان و هر مکان از دیگر مزیت ها و دلایل استفاده از این نوع تکنولوژی است.


تفاوت حسابداری تحت وب و ابری چیست ؟

سوالی که در ذهن بسیاری از کاربران ایجاد می شود که واقعا چه تفاوتی بین حسابداری تحت وب و حسابداری ابری وجود دارد ؟ در واقع تحت وب به معنای واقعی یعنی نرم افزاری که با تکنولوژی وب و روی سرور با استفاده از مرورگر قابل استفاده باشد را تحت وب میگویند این نوع نرم افزارها بدون وابستگی به سخت افزار و نرم افزار کلاینت یا کاربر نهایی قابل اجرا شدن در گوشی یا تبلت یا انواع رایانه ها را دارد و با توجه به این ویژگی رشد خوبی در توسعه آنها به وجود آمده است .  اما نرم افزارهای ابری هم مانند تحت وب می باشند اما آن طور که رایج شده است نرم افزارهای ابری با روش متفاوت تری ارائه میشود ، اولا هیچ تفاوتی از نظر ساختاری با تحت وب ندارد و ثانیا روش استفاده آنها متفاوت است یعنی کاربر با عضویت در یک سایت که مثلا حسابداری آنلاین را ارائه می کند در کمتر از 2 دقیقه میتواند نرم افزار خود را تهیه و استقرار کند ، این روش کلیه فرایند خرید هاست و دامنه نگهداری و توسعه را توسط شرکت ارائه دهنده خدمات دریافت میکند و مشتری به صورت اجاره ای و در مدت محدودی با توجه به تعرفه ای که به صورت ماهانه یا سالانه پرداخت میشود از سرویس ابری استفاده میکند. پس درواقع تفاوتی در تکنولوژی و نحوه پیاده سازی این دو وجود ندارد.


جمع بندی به طور کلی از مزیت های حسابداری تحت وب می توان به موارد زیر اشاره کرد

  1. نرم افزار حسابداری تحت وب در هر زمان و مکان قابل اجرا و استفاده است
  2. امن تر از نرم افزارهای حسبادری ویندوزی هستند!
  3. عدم نیاز به بکاپ گیری دستی و ذخیره در USB Flash و عدم نگهداری اطلاعات در موبایل یا رایانه قابل حمل
  4. شرکت تولید کننده سرویس قدم به قدم همه تلاش خود را برای بهتر ساختار و امن تر کردن آن خواهد کرد
  5. همه چیز در یکجا قرار دارد و تنها باید در حفظ رمز عبور خود کوشا باشید
  6. روزانه از دیتا شما بکاپ گرفته میشود
  7. تضمین امنیت و نگهداری دیتا توسط شرکت سرویس دهنده حسابداری تحت وب تضمین میشود
  8. همیشه از آخرین نسخه حسابداری بدون نیاز به نصب و آپگرید استفاده می کنید
  9. حسابداری تحت وب نیاز به نصب و دانلود ندارد با یک مرورگر معمولی مانند فایرفاکس یا گوگل کروم از آن استفاده می کنید
  10. هیچگاه نخواهید پرسید که آیا با دستگاه من سازگاری دارد!
  11. در خانه یا در جاده با سرویس به صورت آنلاین کار کنید